afslanken1.jpg

Afslanken

Een slanke lijn is niet alleen belangrijk voor je zelfvertrouwen, het is ook veel gezonder. Je hoeft er niet uit te zien als die beroemde filmster, maar te zwaar is weer wat anders. Overgewicht kan een groot gezondheidsrisico met zich meebrengen en alleen daarom al verdient het de moeite om bij overgewicht iets aan de lijn te doen. Er zijn veel manieren om tot een slanke lijn te komen en op deze pagina kun je daar over lezen.

Drinken helpt

Drink om af te slanken iedere ochtend een glas gekookt water met citroensap en wat zout op de nuchtere maag.
Wat ook schijnt te helpen is iedere morgen enkele boterhammen met mosterd eten. Daar krimpt de maag van!

Body Mass Index

De body mass index (afgekort BMI) of quetelet-index is een manier om op basis van de lengte en het gewicht te bepalen of de persoon overgewicht heeft. Op de volgende site kun je de BMI uitrekenen .

Appels

Elke dag een appel houdt de dokter buiten de deur. Dat wisten we al. Maar met drie appels op een dag houdt je niet alleen de dokter maar ook de kilo's weg. Een appel bestaat voor 25% uit lucht, bevat geen vet en heeft maar 80 calorieŽn. En appels bevatten vezels die bepaalde vormen van kanker en hartziekten kunnen voorkomen. Mensen die veel fruit en appels eten hebben beduidend minder kans op overgewicht.
En bij een dieet hoort ook veel drinken. Minstens twee liter per dag en natuurlijk mag je ook appelsap drinken.

Kauwen

Goed kauwen betekent automatisch langzaam eten. Dit zal u er voor behoeden overmatig te eten.
En goed gekauwd voedsel is al half verteerd. Dit bevordert de spijsvertering en levert het lichaam meteen energie op. Laat het speeksel op de spijzen inwerken, concentreer al uw aandacht op de handeling van het eten, op de wijzigingen van de smaak, die zich voordoen, dan zult u de werkelijke smaak der spijzen ontdekken. Het voedsel, dat lang gekauwd en 'goed voorbereid' is, komt op de ideale temperatuur in de maag terecht.

Cornflakes

Ontbijters hebben een goede controle over hun gewicht. Dat geldt niet alleen voor mensen die een volledig ontbijt nuttigen, maar ook voor mensen die alleen ontbijten met cornflakes of muesli.

Plus en Min

De plussen en minnen van maaltijdvervangers.
+ Ze zijn makkelijk, je hoeft er niet bij na te denken.
+ Je komt niet snel in de verleiding iets anders als extraatje te eten
+ Je raakt in korte tijd een paar kilo kwijt.
- Er is weinig smaakvariatie.
- Fabrieksmatig gemaakt, dus je mist essentiŽle stoffen uit vers voedsel
- Ongeschikt voor het afvallen op langere termijn
- Je leert geen nieuwe en slanke eetgewoonten aan!

Mail je niet dik

Deze tip is vooral voor de mensen die op het werk veel met de mail afhandelen. Als je iets wilt vragen aan een collega ga dan even langs en vraag het. Het antwoord is directer, en als je iets niet snapt kun je doorvragen. Maar wat nog belangrijker is dat je hiermee weer wat meer beweging krijgt en beweging is een van de belangrijkste dingen die voorkomt dat u dikker zult worden.

Meer tips

MenuAnders