handen1.jpg

Handen

De handen zijn onmisbaar maar worden door het vele werk dat ze verrichten er niet altijd mooier op. Maar natuurlijk wilt u de handen wel gezond en mooi houden.

Handenfitness

Haal de spanning uit je handen. Ontspan ze door uw vingers en handpalmen te masseren en uw handen een paar keer samen te ballen en weer te spreiden. Maak tot slot weer vuisten en draai ze een paar keer rechts- en linksom

Vuil

Bij erg vuile handen, met bijvoorbeeld smeerolie, was je je handen met vloeibare zeep en voordat je de zeep op je handen aanbrengt doe je er eerst wat koffiedrab op.

Kloven

Vooral in de winter kunt u erge last van kloven hebben in uw handen. Die ontstaan als de huid extreem droog is. Vrouwen hebben hier meer last van dan mannen omdat de vrouwen hun handen vaker wassen. U kunt de kloofjes tegengaan door voldoende sterk hydraterende crème te gebruiken. Zeker iedere keer na het handen wassen.

Rimpelen

Lekker lang in bad liggen. . . Heerlijk, maar houd je handen liever uit het water. Ze gaan er erg van rimpelen en het maakt de nagels zwak. Maar vind je het lekker in het water maak je dan niet teveel zorgen hierover want natuurlijk herstellen je handen en je nagels weer snel als je uit het water bent.

Luchtje

Blijven er vieze luchtjes hangen aan je handen? Wrijf ze in met een scheutje Melisse of Lavendel badolie, laat het even intrekken, afspoelen, en ze ruiken weer heerlijk.

Meer tips

MenuAnders