sport1.jpg

Sport

Ons lichaam is gebouwd om te bewegen. Beweging is goed voor de mens. Het houdt de spieren en gewrichten soepel, vergroot ons uithoudingsvermogen en ook onze weerstand tegen ziekten en is belangrijk voor onze hart- en bloedvaten. Het is aangetoond dat geregelde beweging er niet alleen voor zorgt dat u zich beter voelt en er beter uitziet, maar dat het goed is voor uw algehele gezondheidstoestand. Sport staat dan ook hoog op je prioriteitenlijst. Je wilt het beste uit jezelf halen en legt de lat steeds weer hoger. Hiervoor zul je ook goed voor je lichaam moeten zorgen. Maar weet dan maar eens het juiste te doen.

Bewegen

Waarom bewegen?
Het geeft veel voldoening en zelfvertrouwen.
Het is goed voor hart en bloedvaten.
Goed voor de bloeddruk.
Helpt je gewicht te beheersen.
Het helpt stress situaties verminderen.
Helpt bij een regelmatige stoelgang.
Verbetert je uithoudingsvermogen.
Stimuleert de stofwisseling.
Je houdt er soepele gewrichten door.

Blijven sporten

Hier enkele tips om te blijven sporten.
Leg sportmomenten vast in je agenda dan kan er niets anders tussen komen.
Ga samen sporten. Dat geeft extra motivatie om door te gaan omdat de ander anders ook in de steek gelaten wordt.
Neem de sportspullen mee naar het werk en ga na het werk meteen sporten. Eerst naar huis vergroot de kans dat je toch maar niet meer naar de sportzaal gaat.

Geen sportmens?

Ben je van nature geen sportmens zoek dan andere manieren om lekker te bewegen. Ga lekker fietsen en wandelen, en doe dit elke dag. Ga vaker boodschappen doen en doe dit lopend of met de fiets. En kom je een trap tegen met een lift ernaast kies dan bewust voor de trap.

Bedenk altijd weer

Gebrek aan beweging brengt de bloedsomloop naar het nulpunt en verstoort daardoor het transport van voedingsstoffen naar de cellen.

Meer tips

MenuAnders