Nagels

De nagels aan uw handen en voeten vragen ook om verzorging. Slecht verzorgde nagels kunnen te lang worden, ingroeien en gaan scheuren. En als het eenmaal verkeerd gaat dan kan dat erg pijnlijk worden.

Nagelbijten

Dit is een, voor veel mensen, slechte gewoonte die moeilijk af te leren is. Het kan een dwangneurose zijn en dan kun je maar beter contact opnemen met je huisarts om er vanaf te komen. Als je het doet probeer er dan zeker mee te stoppen want niet alleen zien afgekloven nagels er niet mooi uit, maar je kan er ook allerlei gezondheid problemen mee krijgen. De nagels kunnen te ver inscheuren zodat je er pijn aan hebt, maar er kunnen dan ook makkelijk infecties ontstaan waar je weer moeilijker vanaf kan komen. En niet om je bang te maken maar er zijn gevallen bekend waar het topje geamputeerd moest worden door de infectie!
Iedereen bijt wel eens een keer op zijn nagels bijvoorbeeld als er al een scheurtje zit en je het eigenlijk weer wat recht wilt krijgen. Maar doe je het altijd dan moet je er toch eens over gaan denken hoe je er mee kan stoppen.

Sterke nagels

Als uw nagels steeds opnieuw breken en splijten dan is het misschien wel tijd voor een nagelverharder. Meestal zijn dan na een week of vier de nagels weer in topconditie.

Afknippen

Knip je teennagels recht af. Als je de hoekjes helemaal wegknipt kunnen de nagels namelijk makkelijk ingroeien. De nagels aan de handen kunnen wat ronder geknipt worden maar ook hier de hoeken niet te ver inknippen.

Nagellak

Iedere vrouw (en sommige mannen) gebruikt wel een nagellak om de nagels, en daarmee jezelf, een mooie uitstraling te geven.
Als je nagellak gaat gebruiken zorg dan eerst dat de nagels goed geknipt en gevijld zijn. Gebruik dan eerst een neutrale basis nagellak die je nagels beschermd en dan pas de kleur die je wilt gebruiken. Stel dat je een donkere kleur gebruikt en die trekt een beetje in je nagel. Dan houden ze lange tijd een vleugje donker en dat kan niet de bedoeling zijn. Laat aan de zijkanten een klein stukje nagel ongelakt. Ten eerste komt er dan geen lak tussen de huid en de nagel en ten tweede lijken de nagels ook nog eens wat slanker en langer.

Meer tips

MenuAnders