gezicht1.jpg

Gezicht

Je gezicht is iets wat bij velen als eerste gezien wordt, en wat je zelf ook 's morgens als eerste ziet als je in de spiegel kijkt. Houd je gezicht zo gezond mogelijk.

Ruw

Een ruwe gezichtshuid kunt u weer glad maken door te deppen met melk. En met zure melk worden sproeten bleker.

Massage

Wees voorzichtig met een gezichtsmassage. De spieren in ons gezicht zijn heel fijn en daarom moeten we er voorzichtig mee omgaan. Door onnodige gezichtsmassage of stevig inmasseren van cosmetica kunnen de spieren uitrekken, waardoor ze gaan hangen. Dan kan niet de bedoeling zijn. Oefen dus met je vingertoppen alleen wat lichte druk uit , ook als je crème aanbrengt en werk bij voorkeur horizontaal.

Niet lachen?

Rimpels ontstaan door huidsamentrekkingen. Als u dus de huid maar 'uit de plooi' houdt dan zullen er ook niet zo snel rimpels ontstaan. Maar dat is echt niet de oplossing. Het lachen waardoor rimpels kunnen ontstaan is namelijk ook wel erg gezond voor het lichaam. Wilt u de rimpels echt een beetje in toom houden neem dan bijvoorbeeld een antirimpel crème.

Wassen

Was het gezicht nooit met zeep. Ook hard water moet hiervoor niet gebruikt worden. Ongezouten boter is wel een goed reinigingsmiddel voor het gezicht. Insmeren en even laten intrekken en dan met papier verwijderen. Een ander goed reinigingsmiddel is een eierdooier vermengd met een beetje slaolie. Opbrengen en zo'n 5 tot 10 minuten laten intrekken en dan met lauw water afwassen. Als u een heel vette huid heeft dan kunt u er ook nog wat citroensap aan toevoegen.

Rood

Roodheid en gesprongen haarvaatjes op de wangen en een grauwe huidskleur kunnen erop wijzen dat u misschien niet goed ademhaalt. Door goed adem te halen zorgt u voor een goede doorbloeding in het hoofd én voor energietoevoer voor het lichaam. In de winter komen we minder buiten in de frisse lucht. Start de dag daarom eens met een goede ademsessie voor het open raam!

Masker

Een honingmasker is een weldaad voor de gevoelige, wat oudere huid. U kunt de honing puur op de huid aanbrengen en na een kwartier met lauw water verwijderen.

Glimmende neus

Wie last heeft van een glimmende neus kan de neus regelmatig deppen met citroen, aardappel of komkommer.

Koude neus

Wist u dat het puntje van de neus kouder wordt bij mentale inspanning? Hoe meer iemand zichzelf concentreert hoe kouder de neus wordt. De temperatuur kan wel vijf graden lager komen dan normaal.

Meer tips

MenuAnders