buik1.jpg

Buik

Bijna eenderde van de mensen met een te grote buikomvang is zich daar niet van bewust. Van de mensen met een veel te dikke buik vindt 10 procent zichzelf niet te dik. Mensen met een 'gezond' gewicht (volgens de BMI-index waarbij de verhouding tussen gewicht en lichaamslengte wordt gemeten) maar met een dikke buik, lopen een verhoogd gezondheidsrisico. Overgewicht vergroot de kans op hart- en vaatziekten, suikerziekte en hoge bloeddruk. Een forse buik kent dezelfde risico's.
Blijf er dus niet mee lopen.

Slanker

Een platte, veerkrachtige buiků Dat is wat je graag wilt. Geen paniek: enkele kleine, eenvoudige tips volstaan om uw slanke lijn terug te krijgen: Eet gezond en kauw het eten langzaam. Eet vezels en niet teveel zout. Ideaal is om naast goede voeding ook af en toe aan lichaamsbeweging te doen (wandelen, zwemmen enz.). Profiteer van de lente om een frisse neus te halen en een fysieke inspanning te leveren. Maar ook in de winter is het lekker wandelen in de buitenlucht! En voor een veerkrachtige en gespierde buik zijn er geen geheimen, je moet de buikspieren oefenen! Een paar minuutjes per dag zijn al voldoende.

Krampen

Last van krampen in de buik of buikpijn? Sproei met een net niet te hete douche kop zo'n 10 a 20 min over de buik zodat hij rood wordt. Daarna afdrogen en je buikpijn verdwijnt.
Wat ook kan helpen is het drinken van rooibos-thee! Wordt in Zuid Afrika ook aan baby's gegeven.
Een ander middel tegen buikkrampen is het eten van twee tot drie pepermunten. Kauw deze in grove stukken, doorslikken en de kans is heel groot dat de krampen verdwijnen.

Baby

Heeft een baby last van darmkrampjes. Geef hem dan een paar theelepeltjes venkelthee. Bij borstvoeding is het handig dat de moeder het ook drinkt.

Slaap

Slapen op je buik is slecht voor je. Je trekt dan namelijk je rug hol en belast zo je nek en je rug. U kunt het niet tegenhouden als u onbewust op uw buik gaat slapen maar probeer het in ieder geval te voorkomen. Begin het slapen op uw zij of rug.

Meer tips

MenuAnders