Balans

Als je huis in balans is dan ben je zelf ook in balans. De inrichting van je huis bepaalt voor een groot deel of je tot rust kan komen of niet. En of je inspiratie kan opdoen voor werk dat je doen wilt. Je voelt je een stuk gezonder als je huis in balans is!
Je moet tot rust kunnen komen in je huis maar ook energie kunnen opdoen. Je moet gezond wonen!

Enkele tips hiervoor:

Ruim op

Een opgeruimd huis is de basis voor een gezond huis. Rommel maakt dat de energie voortdurend wordt gehinderd en geeft veel onrust. Zorg dus voor voldoende opbergruimte in huis en gooi weg wat je toch niet meer gebruikt.

Rustgevende plekken

Zorg voor rustgevende plekken in huis. Bijvoorbeeld de slaapkamer en/of de badkamer. Zorg dat je niet afgeleid kan worden door rommelige plekken.

Verlichting

Zorg voor een goede verlichting met bijvoorbeeld sfeerlampen.

Minder

Een indeling met weinig voorwerpen in de kamer maakt dat er een rustige uitstraling van komt. Dus bijvoorbeeld 1 bank is al beter dan 3 stoelen. Maar overdrijf het ook niet. Er moet wel geleefd kunnen worden.
Zeker is het ook belangrijk dat de routes die in huis gelopen worden vrij zijn van obstakels. Het slurpt al je energie weg als je steeds moet uitkijken waar en hoe je loopt.

Kleuren

Kies een rustige basis kleur voor het huis. Kies een warme kleur (ivoorwit, bruin, beige) en een paar accentkleuren die dan steeds terugkomen. De kleuren moeten zowel bij elkaar passen als bij uzelf.

Materiaal

Wissel ruwe en zachte materialen met elkaar af. Harde materialen maken het huis koel en warme materialen zoals hout komen juist warm over.

Meer tips

MenuAnders