Roken

Laten we hier niet moeilijk over doen. Gewoon stoppen is het beste!
Nou ja, niet moeilijk over doen valt ook niet mee als je er verslaafd aan bent. Het valt dan niet mee om te stoppen en kun je best wat hulp gebruiken. De nicotine resten in je lichaam moeten afgebroken worden en de gewoonte om te willen roken moet geremd worden. Als je dan ook nog kunt ontspannen tijdens het stoppen met roken, dan gaat het steeds beter en makkelijker.

Er is een heel belangrijke factor bij het stoppen met roken. Je moet het zelf absoluut willen. Als je zelf nog twijfelt dan is de kans dat het lukt een stuk kleiner.

Nicotine pleisters

Een manier die voor veel mensen helpt is het gebruik van Nicotine pleisters. Het probleem van de verslaving is tenslotte dat het nicotine gehalte daalt in het lichaam en je daardoor weer een sigaret wilt opsteken. Als je nu door de pleisters het nicotine gehalte wat hoger kan houden dan ontstaat er langzaam gewenning dat je ook zonder sigaret kan. De dosis nicotine zal langzaam afnemen en tenslotte zul je zonder kunnen.
Bestel online de Nicotine pleisters
Een zelfde effect heb je met Nicotine kauwgom
Maar dan moet je al wel een liefhebber van kauwgom zijn. Een voordeel is dat je wat langer kan wachten tot je echt weer de drang naar nicotine voelt voor je een kauwgom in je mond steekt. De pleisters plaats je in feite al op voorhand ook al heb je nog niet de behoefte aan nicotine. Met kauwgom kan het afwennen sneller gaan.

Hypnose

Er zijn ook mensen die van het roken afkomen met hypnose. De methode schijnt erg effectief te zijn maar je moet er wel voor open staan om er aan te beginnen. Met enkele sessies van hypnose kun je al geheel van het roken af zijn. En je zult geen last hebben van ontwenningsverschijnselen of vervelende bijwerkingen.

Acupunctuur

Het doel van de acupunctuur is het aanpakken van de ontwenningsverschijnselen. Dit is het onbehagelijke gevoel als de nicotine niet wordt aangevuld als je gestopt bent met roken. Je zou er bijvoorbeeld eet- en snoepaanvallen van kunnen krijgen, of slapeloosheid. Met acupunctuur kun je deze verschijnselen een stuk minder maken waardoor het makkelijker vol te houden is en je lichaam er aan gewent raakt. Waardoor je dan dus van het roken af bent.

Meer tips

MenuAnders