Bloedsomloop

Knoflook, Maretak en Meidoorn houden de bloedvaten schoon en soepel. Bovendien helpen deze kruiden bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Dit houdt de normale bloeddruk in stand en heeft goede invloed op de bloedcirculatie. Daardoor blijft het transport van belangrijke bouw- en voedingsstoffen, alsmede zuurstof in je lichaam goed geregeld en versterkt bij zowel inwendige als uitwendige ouderdomsverschijnselen. En een goede doelmatige bloedsomloop verhoogt ook de vitaliteit, geeft meer energie en verhoogd de weerstand.
En daar voel je je erg goed bij.

Rode adertjes

Wanneer je last heeft van rode adertjes in het gezicht dan moet je geen stoombaden nemen. Ook de zon kun je beter niet op het gezicht laten schijnen. Het gezicht reinigen door deppen met koud water en soms een kompres van lindebloesem of fijngemaakte peterselie op de huid.

Bloedarmoede

Gebruik veel ijzerrijk voedsel als je last hebt van bloedarmoede. Zoals rood vlees, groene groente, noten en appels.

Cholesterol

Cholesterol is een onmisbare stof voor het menselijk lichaam. Het is nodig voor de opbouw van lichaamscellen, de productie van hormonen en het speelt een belangrijke rol in de spijsvertering. Maar een teveel aan LDL-cholesterol in het bloed is slecht voor de gezondheid. Het teveel aan cholesterol kan zich ophopen in de binnenzijde van de wanden van bloedvaten. Deze bloedvaten kunnen hierdoor dichtslibben (vernauwen), waardoor uiteindelijk hart- en vaatziekten kunnen ontstaan.
Het is een wijdverspreid fabeltje dat je vooral een verhoogd cholesterolgehalte krijgt door het eten van eieren. Een ei bevat weliswaar veel cholesterol, maar het eten van veel verzadigde vetten heeft veel meer invloed op het cholesterolgehalte van het bloed. Een paar keer per week een ei kan dus geen kwaad. Hou er echter wel rekening mee dat in veel producten eieren zijn verwerkt (bijv. cake, mayonaise), waardoor je er dus snel meer eet dan je denkt.
Tip: Als je elke dag sesam zaad eet in de soep of op je boterham (of iets anders) is dat erg goed voor je cholesterol gehalte. Het is zeer gezond.

Meer tips

MenuAnders