ontspannen1.jpg

Ontspannen

Eigenlijk weet je het zelf ook wel. Door al je bezigheden houd je veel te weinig tijd over voor jezelf. Om gewoon eens lekker te ontspannen. Ook een gezonde lunch of gevarieerd avondeten schiet er steeds vaker bij in.
Doe er iets aan! Ontspannen is belangrijk.
Plan dus eens een dagje ontspannen in en doe dan die dag ook alleen maar leuke dingen waar u anders niet aan toe komt.

Mobiel

Zet je mobiel gewoon eens een tijdje uit. Het is echt niet belangrijk om altijd maar bereikbaar te zijn en van ontspanning komt dan ook niet veel.

Beloven

Soms moet je gewoon niemand iets beloven. Het schept verwachtingen en je moet weer eens iets doen. En soms moet je geen afspraken maken met vrienden of vriendinnen die energie kosten van je lichaam.

Dagje weg

Lukt het niet om niets te doen als je thuis blijft, ga dan eens een dagje naar het strand. Of doe iets anders leuks. Het allerbelangrijkste is dat u zich niet laat verleiden tot verplichtingen als u een dagje ontspannen voor uzelf heeft ingepland. En laat ook dan de mobiele telefoon eens lekker thuis of reageer er helemaal niet op. Als het heel belangrijk is komen ze er echt nog wel een keer mee terug.

Bewust ademhalen

Probeer bewust adem te halen om zo meer te kunnen ontspannen. Je kan een buikademhaling hebben of een borstademhaling. Wat komt bij jouw omhoog als je rustig ademhaalt? Je buik of je borst. Bij een buikademhaling ben je over het algemeen meer ontspannen en kan je ook meer zuurstof uit de lucht halen bij iedere ademhaling.
Heb je een borstademhaling ga dan bewust proberen met de buikademhaling te werken. Als je dat regelmatig doet gaat het steeds beter. Ga bij stress momenten bewust ademen en zorg hiermee dat je meer gaat ontspannen. Probeer het, het werkt.

Meer tips

MenuAnders