huid1.jpg

Huid

Schoonheid komt van binnen, en dat is ook zo. Meer dan je denkt. Een goede voeding zorgt bijvoorbeeld direct voor een betere huid. Maar ook op langere termijn helpen verzorgende bestanddelen bij het behouden van een jong en fris uiterlijk.
Het gezegde ‘je bent wat je eet’ heeft dus absoluut een kern van waarheid. Er is een samenhang tussen voedsel en de conditie van huid en haar. Wie alleen maar junkfood neemt en zelden samengestelde koolhydraten, eiwitten en verse groenten, komt belangrijke voedingsstoffen tekort.
Een paar producten die belangrijk zijn voor de huid zijn:
Aardbeien - een belangrijke bron van vitamine C.
Peterselie - bevat ijzer, kalium en fosfor en is een goede vochtafdrijver.
Knoflook - neutraliseert giftige stoffen en voorkomt vetophopingen in de bloedvaten.
Kip - bevat aminozuren die de brandstof zijn voor de aanmaak van nieuwe huidcellen.
Papaja - bevat een gezonde hoeveelheid vitamine A.
Volkorenbrood - rijk aan vezels en dat is goed voor de darmfunctie.

Zonneschijn

Zoals vrijwel iedereen inmiddels wel weet, moet je goed op de huid letten als u gaat zonnen. De ultraviolette straling (UV) in zonlicht is slecht voor de mens. Men zit al snel te lang in de zon en wie veel in de zon komt, krijgt niet alleen eerder rimpels, maar loopt ook meer risico op huidkanker. Onze huid verkleurt onder invloed van UV-straling en de UV-B straling zorgt er bovendien voor dat onze huid iets verdikt. Dit laatste geeft een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon. En dat is mooi meegenomen. Een zonnebank moet ook twee soorten UV stralen geven. Zowel UV-A waar je bruin van wordt als UV-B voor de bescherming. Als u een zonnebank met beide stralen hebt, biedt deze nepzon dus dezelfde voordelen als de echte zon, maar ook dezelfde nadelen!

Blauwe plekken

Bij blauwe plekken, eerst ijs opleggen, en dan zo snel mogelijk in de blender een papje maken van een soort kool (savooi, groene, witte, spruiten) en dit op de blauwe plek leggen, bevestigen met een verbandje en de blauwe plek is binnen de kortste keren weg.

Zomersproeten

De normale kleur van de huid wordt vooral bepaald door de huidkleurstof melanine. In de zomer ontstaat onder invloed van zonlicht een verhoogd gehalte melanine in de huid. Zomersproeten ontstaan vooral op de aan zonlicht blootgestelde delen van de huid (het gezicht). Zomersproeten komen vooral op jonge leeftijd voor. Alleen door zonlicht komen de sproeten tevoorschijn. Na enige tijd neemt de concentratie sproeten weer af. Het ontstaan van zomersproeten is een normaal en onschuldig mechanisme van de huid.

Shoppen

Yves Rocher is dé online-shop voor al uw schoonheidsverzorging met 100% natuurlijke producten, gratis geschenken en leuke accessoires. Yves Rocher is wereldleider in schoonheidsverzorging op basis van planten met 100% natuurlijke ingrediënten en producten die niet getest zijn op dieren. Kijk even op de site voor de meer dan 500 schoonheidsproducten, met elke maand nieuwe producten.

Droge huid

Een droge of geďrriteerde huid kan worden veroorzaakt door vele factoren. Wie leeft of werkt in een centraal verwarmde omgeving kan hiervan veel last hebben. Ook weersinvloeden (wind, zon), luchtverontreiniging, chloor in zwembadwater, droge lucht, het voedingspatroon, stofwisselingsproblemen en zelfs stress kunnen huidirritaties veroorzaken. Daarnaast kunnen sommige cosmetische producten en toiletzepen een uitdrogende werking op de huid hebben. Vooral na het wassen voelt een droge huid strak en gespannen aan en vertoont deze ruwe plekken. Het gebruik van badolie tijdens baden en douchen kan uitdroging van de huid voorkomen. Het herstelt de zuurgraad van de huid, waardoor het beschermende vetlaagje behouden blijft en de huid weer soepel aanvoelt. Badolie is geschikt voor elk type huid.

Verbrand

Bij een verbrande huid (van de zon) moet je een lekker bad nemen. Voeg een halve liter karnemelk aan het badwater toe, zonder andere (schuimende) producten. Het verzacht, verzorgd en koelt de (rode) huid.

Gladde Huid

Een prachtige gladde huid wil iedereen natuurlijk wel. En er zijn wetenschappelijk bewezen producten die er toe bij kunnen dragen dat de huid gladder wordt. Vanaf de leeftijd van ongeveer 30 jaar begint de activiteit van de huidcellen (fibroblasten) te vertragen, wat resulteert in een vermindering van collageendichtheid en daardoor ontstaan de eerste zichtbare tekenen van veroudering, zoals rimpelvorming, uitdroging en verlies van stevigheid.

Meer tips

MenuAnders