Hooikoorts

Hooikoorts komt in Nederland veel voor en zo'n 20% van de mensen heeft dan ook last van pollen in de lucht. Vooral van graspollen hebben veel mensen last. Het graspollenseizoen start normaal gesproken eind april of begin mei en piekt in juni. Elk jaar is het voor hooikoorts patiŽnten weer afwachten wanneer de grassen grootschalig zullen starten met bloeien.
Jammer genoeg is hooikoorts niet te genezen, nog niet in ieder geval, maar gelukkig zijn er wel mogelijkheden om de klachten te verlichten.
Bij zonnig, droog weer heb je veel meer planten en bomen die in bloei staan en is de hoeveelheid stuifmeel in de lucht hoog. Daartegenover staat dat tijdens een flinke regenbui de hoeveelheid pollen sterk afneemt waardoor het gunstiger is na de regenbui buiten te zijn.

Enkele hooikoorts tips

Ben je geen brildrager, draag dan een zonnebril tijdens de erge periode zodat je ogen afgeschermd worden tegen het binnendringen van pollen. Hoe beter hij rond je hoofd afsluit hoe beter.
Ook kun je nog vaseline rond de ogen smeren. Als er al iets in de buurt komt blijft het dan plakken aan de vaseline.
Was ook regelmatig je handen en als je dat al even niet gedaan hebt blijf dan in ieder geval van je ogen af.
Probeer ook de slaapkamer pollenvrij te houden. Kam je haren goed als je beneden bent zodat de pollen die in je haren zitten niet in het bed komen. Lekker douchen voor het slapen gaan is ook een goed idee.
Houd ook de ramen dicht in het pollenseizoen zodat ze niet naar binnen kunnen waaien.

Pollenverwachting

Er is zelfs een website die de pollenverwachting in het land laat zien. Je kan hem op alle pollen laten staan (standaard) maar als je voor bepaalde pollen, bijv van gras, meer gevoelig bent kun je ook alleen naar die pollen kijken. Dan weet je of er een voorspelling is van geen, weinig, redelijk veel of heel veel pollen zijn.
Altijd handig om te weten en hiervoor kun je kijken op de website Hooikoorts en pollenverwachting voor Nederland van weeronline.

SnizTop

Een natuurlijk voedingssupplement is Sniztop. Dit middel werkt snel bij de ondersteuning van lichamelijke reacties op allergenen zoals pollen en grassen, huisstofmijt en huisdierenstof. De grote voordelen SnizTop zijn onder andere dat het geen negatieve bijwerkingen heeft zoals als sufheid of slapeloosheid. Het geeft een snelle verlichting van meerdere symptomen van de allergie en het werkt binnen 15 minuten na inname.
Kijk op de website van SnizTop voor meer informatie.

Behandelen van hooikoorts

Probeer je hooikoorts onder controle te houden. De klachten zijn al vervelend maar daardoor kun je ook prikkelbaar worden en onrustig en moe. Vooral als je door de hooikoorts ook moeilijk kunt slapen. Loop dus niet te lang door met al de klachten maar zoek iets om de klachten te verlichten. Er zijn middelen tegen hooikoorts die je daarbij kunnen helpen. Zoals bijvoorbeeld het al eerder genoemde SnizTop
De meest voorkomende hoofdmiddelen om hooikoortsklachten te verminderen zijn Antihistaminica en Cromonen. Antihistaminica blokkeert de werking van histamine terwijl cromonen de ontstekingscellen in het slijmvlies verstevigen waardoor er minder histamine in je lichaam vrijkomt. Soms moeten de middelen zelfs gecombineerd worden voor het beste resultaat.

Meer tips

Menu

Anders